Vegetaal leder:

Natuurlijk gelooid leer, ook wel vegetaal leder genoemd, is het plantaardig looien en het zuiveren van de huiden op een natuurlijke manier, dus zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Het proces wordt toegepast om de huid te stabiliseren.

 

 

Vachetta leder:

Ontworpen om te verouderen, een proces dat Patina noemt. Patina is een onvermijdelijk proces omdat Vachetta gevoelig is voor water, vlekken en blootstelling aan zonlicht. Het voordeel van Patina is dat elk item met Vachetta-leer zijn eigen unieke kenmerken heeft. Bovendien verouderen geen twee tassen op dezelfde manier.

 

 

Volnerf leder:

Bij dit leder is de natuurlijke tekening, de nerf, bewaard gebleven. Dit wordt algemeen beschouwd als het mooiste, meest prestigieuze deel van de huid. De nerven en de korrel geven een uitzonderlijk karakter aan deze huiden.

 

 

Zadelleder:

Dit is een leer van uitzonderlijke kwaliteit (minimumdikte : 2 mm). Het leer wordt bewerkt in de massa met plantaardige looi- en kleurstoffen (vergelijkbaar met leer waaruit hoogstaande paardenzadels worden gemaakt).